הסכנות שבשימוש ממושך בתרופה אסיוול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24. יש לי בעיה כבר כמה שנים. התמכרתי לסוג של כדורי "חגיגת". השתמשתי בכדור הזה הרבה, לפעמים יותר מ-15 כדורים ביום במשך כמה שנים. החיים שלי נהרסו, המצב הבריאותי שלי הלך והחמיר וגם המצב הכלכלי. פחדתי ללכת לגמילה, אבל התחלתי, על דעת עצמי, לקחת כדורים בשם assival 10 mg. הכדורים האלה מורידים לי את החשק או את הקריז שהיה לי עד התקופה האחרונה, ואני ממש מרגיש טוב איתם. אני לומד ועובד, מה שלא הצלחתי לעשות עד עכשיו. אני לא מספר לאף גורם מקצועי מחשש שייקחו לי את רשיון הנשק, ואני גם חובש במד"א, ומפריע לי לספר על זה. רציתי לדעת מה הסיכונים שיש בלקיחת הכדור הזה באופן ממושך, ואם הוא פוגע באיבר המין או בכבד או יוצר בעיה אחרת. ממש מטרידה אותי האפשרות שהכדור הזה יפגע בי פיזית. אשמח לקבל את חוות דעתכם.

תשובה:
Assival היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים. הכדור מסייע במצבי חרדה ומשרה שינה. יש נטייה להתמכר לכדור, הן הפיזית והן נפשית. בשימוש ארוך טווח, נחוץ מינון הולך וגדל על מנת להמשיך להשיג את השפעתו. הפסקת התרופה לאחר זמן יכולה להיות מלווה בתופעות גמילה. לא מומלץ ליטול את הכדור על בסיס קבוע ולא מומלץ להשתמש בתרופה זמן רב ללא מעקב רפואי. לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן השימוש בתרופה. התרופה פוגעת בעירנות ויש להיזהר בנהיגה ובפעולות אחרות המצריכות ריכוז. ראה מידע על התרופה בקישור הבא: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=79