צהבת (הפטיטיס) מסוג A בילדים והחיסונים נגדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 8 ובתי בת 5. שניהם חוסנו כנדרש בטיפת חלב. גיסי חולה בצהבת A. האם ילדי יכולים להידבק במחלה, למרות שחוסנו? האם למנוע מהם שהייה בקרבתו?

תשובה:
משנת 1999, חיסון נגד הפטיטיס A ניתן בגיל שנה ושנה וחצי. סביר שבנך הגדול כבר קיבל חיסון נגד הפטיטיס A, אך לגבי בתך אינני בטוחה. כדאי לבדוק בפנקס החיסונים. לא הייתי ממליצה על שהייה בקרבת גיסך, אלא אם כן הילדים חוסנו, למרות שהמחלה יחסית קלה אצל ילדים, אם נדבקים בה. דלקת כבד הנגרמת על ידי נגיף דלקת הכבד מקבוצה A היא מחלה שכיחה. אין טיפול ספציפי למחלה, ולמרבה המזל, גם אין צורך בטיפול כזה, כיוון שברוב המכריע של המקרים, המחלה חולפת מעצמה בתוך כמה ימים עד כמה שבועות בלי להשאיר כל סימנים או נזק. בחלק מהאנשים מופיעה עייפות הנמשכת כמה שבועות לאחר שהצהבת חולפת. לאחר שהצהבת חולפת, הכבד מתחיל לחזור לתפקודו הרגיל, וכאמור, ברוב המקרים (מעל 99%) לא נותר כל נזק. מידע נוסף על חיסון זה ועל שגרת החיסונים בכלל תמצאי כאן: http://www.infomed.co.il/vacc1.asp?vID=17