כאבים בחזה שמצריכים בירור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במשך שבוע יש לי כאבים באיזור החזה בצד של הלב. זה קורה כשאני מאמץ את היד השמאלית וכשאני מתכופף למטה ומתמתח או שוכב על הצד. האם תוכלו לעזור לי בתשובה?

תשובה:
כאבים בחזה הם סימפטום מאוד שכיח, ולעיתים אף מלחיץ. פורטל אינפומד מלא בהסברים ומאמרים בנוגע לסיבות האפשריות לכאבים בחזה. במקרה שלך, הואיל והכאבים מוחמרים בתנועה של היד ובשינוי תנוחה ושכיבה על הצד השמאלי, ככל הנראה מדובר בכאבים ממקור מוסקולוסקלטלי, כלומר מקורו בשרירים או בעצמות בית החזה ולא בלב. כמובן שזו הערכה ראשונית בלבד, אשר אינה שוללת לחלוטין בעיה בלב. כדי להגיע לאבחנה יש לתשאל אותך, לבדוק אותך ואף לערוך בדיקות עזר. אם הכאבים לא חולפים ואינם מגיבים לטיפול נוגד כאבים פשוט (כגון אופטלגין), יש מקום לבדיקת רופא המשפחה. עוד באינפומד אבחון עצמי: כאבים בחזה