המשמעות של פס אטלקטטי בצילום רנטגן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 71. בצילום רנטגן של בית החזה (ישר בלבד) גילו את הממצא הבא: "צל פסי אטלקטטי בבסיס ריאה שמאל". הסיבה לצילום היתה כאבים במותן שמאל לכיוון הגב, במצב בו יש לחץ חיצוני על איזור זה, בישיבה בשכיבה וכדומה. מה המשמעות של הממצא?

תשובה:
הממצא בצילום הרנטגן, פס אטלקטטי, יכול להעיד על דימום ישן, אך סביר יותר שהוא עדות למצב שנקרא אטלקטזיס, או בעברית תמט ריאה. תמט הוא מצב של תת-ניפוח הבועיות, או התמוטטות של חלק מהריאה. תמט ריאתי שכיח לאחר ניתוחים שונים. לא נראה שיש קשר בין הממצאים הרנטגניים לבין התמונה הקלינית שאתה מתאר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד