שאיבת שומן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע לא רצוי להסיר יותר מ-2-5 ליטרים של שומן בניתוחי שאיבת שומן?

תשובה:

שאיבות שומן נחלקות לשאיבות קטנות (עד 3 ליטרים של שומן), בינוניות (3-6 ליטרים) וגדולות (עד 12 ליטרים). בארץ, משרד הבריאות אסר לבצע שאיבות שומן העולות על 6 ליטרים. מרבית המנתחים מעדיפים להימנע משאיבה של למעלה מ-3-4 ליטרים בניתוח. הסיבה, היא הסכנה הטמונה בשאיבות גדולות, כפי שנהוג לעשות במדינות אחרות כמו ארה"ב. ניתוחים מסדר גודל שכזה עלולים לגרום לפגיעה קשה במאזן הנוזלים של הגוף, וליותר דימומים. ניתוחים בסדר גודל קטן-בינוני נותנים לרוב תוצאות טובות, עם מהלך ניתוחי ולאחר ניתוחי קל יחסית, מבלי לגרום לטראומה גדולה לרקמות.