תרופות ממשפחת חוסמי בטא לטיפול ביתר לחץ דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 53, ומטופלת בשתי תרופות נגד לחץ דם גבוה: בבוקר בדרלין 80 מ"ג slow ובערב ניפדיפין xl. מאחר שאת הדרלין לא מייצרים יותר, אודה לכם אם תנחו אותי איזו תרופה יכולה להתאים לי במקומה. רופאת המשפחה המליצה לי על פרולול 80 מ"ג, 40 מ"ג בבוקר ו-40 בערב. האם אין תרופה אחרת שיכולה להתאים, עם אפקט מושהה?

תשובה:
פרולול הוא פרופראנולול, זהו השם הגנרי של דרלין. מדובר באותה התרופה. איני יודעת האם הפסיקו לייצר טבליות בשחרור מושהה של דרלין. בכל מקרה, יש מספר קבוצות של תרופות לטיפול ביתר לחץ דם. היות שאת מטופלת בתרופה ממשפחת חוסמי בטא, הייתי ממשיכה בקו זה. מקבוצה זו ישנן התרופות מטופרולול (לופרסור), הניתנת גם בשחרור מושהה, וביסופרולול (קרדילוק). יש תרופות נוספות בקבוצה זו, אך איני יודעת האם ניתנות בשחרור מושהה. בכל מקרה, גשי לרופאת המשפחה ובדקי איתה מהן האפשרויות. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד