האם ייתכן הריון ללא חדירה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ניתן להיכנס להריון ללא חדירה, כמו למשל רק כאשר יש שפיכה בחוץ, או שחייבת להיות חדירה ממש? האם ניתן להיכנס להריון בפעם הראשונה של קיום יחסי מין? קיימתי יחסי מין, ולא היתה שפיכה, אלא רק חשש שאולי יצאו כמה טיפות. האם כתוצאה מזה ייתכנו כאבי בטן כמה שעות אחרי? או שאם היו כאבי בטן זה בעקבות לחץ נפשי? כיצד אפשר לדעת אם נכנסתי להריון? האם יש דרך לדעת?

תשובה:
ניתן בהחלט להיכנס להריון בפעם הראשונה של קיום יחסי מין. שיטה למניעת הריון כמו משגל נסוג, "לגמור בחוץ", אינה מבטיחה דבר, וגם כשמשתמשים בה, יש סיכוי להיכנס להריון. אמצעי מניעה זה גם אינו מגן מפני מחלות מין. כאב הבטן שתיארת יכולים להיות עקב קיום יחסי המין בפעם הראשונה, וגם יכול להיות מוסבר על ידי לחץ נפשי כתוצאה מקיום יחסי המין. כדי לדעת אם את בהריון את יכולה לבצע בדיקה ביתית שמודדת את רמת הורמון הבטא ( HCG), אותה ניתן לרכוש בבית מרקחת, אך לפני זה הייתי ממתינה לראות אם יש איחור של מועד ווסת. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד