פריחה אדומה על שק האשכים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

כשנה שאני סובל מהרגשת בעירה בשק האשכים והשק ממש אדום. היתי אצל רופאי עור, ולכל אחד היתה אבחנה אחרת. קיבלתי משחות כמו אפלומיצין, טרידרם, יומובאט, שאותן מרחתי במשך שבועות, אך זה לא עזר. לאחרונה אמר לי רופא עור נוסף שיש לי יובש, ונתן לי סבון axera לרחצה ובלינאום פורטה לאמבטיה יומית. לצערי גם טיפול זה לא עוזר וההרגשה איומה. אני חש חוסר נוחות ובעירה בשק האשכים, עד כדי צורך להלך עירום בבית ולקרר את המקום על ידי עמידה מול מאוורר. אודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לי.

תשובה:
על פי הטיפול שניתן לך, נראה כי רוב הרופאים שפנית אליהם חשבו שמדובר על סוג של פריחה, יובש או אלרגיה בשק האשכים. מובן שלא ניתן לאבחן מחלה מבלי לדעת את ההיסטוריה הרפואית וללא בדיקה פיזיקלית של החולה. בהנחה שלא סבלת מאלרגיות בעבר ואין לך עבר אטופי, של מחלות כמו אסתמה, דרמטיטיס בעור וכו', ובשל המיקום המאוד ספציפי של הבעיה, יש להניח כי מדובר בפריחה של העור על רקע מגע עם חומר מסויים, אשר יכול להיות בד, חומרי רחצה, אבקת כביסה או קונדומים. עצתי היא לפנות למרפאות חוץ של עור באחד מבתי החולים הגדולים הקרובים לאזור מגוריך, ולהמשיך בבירור ובטיפול דרכם. בינתיים, נסה להימנע ממצבים או מחומרים המחמירים את המצב, להימנע מגירוד או משפשוף המקום, דאג לאוורור המקום, והקפד על מקלחת של פעם ביום למשך כ-5 דקות בלבד במים פושרים, ושימוש בחומרים ללחות והרגעת המקום, כגון משחת דרמקול ורחצה בסבון בלניאום הרמל פורטה. רפואה שלמה, ד"ר גיל טאובר - אינפומד