תפליט בגרון במחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 16. לפני כשבועיים החל לחוש ברע. לפני כ-10 ימים אבחנו אצלו הגדלה של בלוטות בצידי הצוואר, ובבדיקת דם אותרה מחלת הנשיקה. במהלך השבוע שעבר החום ירד וההרגשה השתפרה, אולם שלשום הופיעו כאבי גרון חזקים, וביומיים האחרונים החום עלה שוב. רופאת המשפחה אבחנה הבוקר, במבט בלבד, מוגלה בגרון, ובמטרה להימנע מפניצילין, רשמה לו אריתרו-טבע במינון של 500 מ"ג שלוש פעמים ביום. אני מבינה שבמחלת הנשיקה מופיעה לעיתים קרובות תופעה של תפליט לבן בגרון שאינו תוצאה של זיהום חיידקי. אבקש לדעת אם הטיפול מתאים.

תשובה:
את צודקת, מחלת הנשיקה אכן מתאפיינת בדלקת גרון שפעמים רבות דומה מאוד לדלקת גרון חיידקית. תפליט (נקודות לבנות על השקדים) הן ממצא שכיח גם במחלת הנשיקה. עם זאת, אני מניחה שהרופאה הופתעה מעט מהעובדה שהמחלה השתפרה ושלפתע הופיעו שוב חום ודלקת גרון, כיוון שבמחלת הנשיקה, דלקת הגרון היא בדרך כלל הביטוי הראשון. זו כנראה הסיבה לכך שעלה החשד שמדובר בדלקת גרון חיידקית, שלרוע המזל הופיעה בסמוך למחלת הנשיקה. ניתן היה לקחת משטח גרון כדי לוודא שאכן מדובר בחיידק לפני התחלת הטיפול. מאחר שכבר הוחל הטיפול האנטיביוטי, אני ממליצה להמשיך בו, מכיוון שכעת לא ניתן לקבוע האם מדובר בחיידק או לא. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד