דלג לתוכן

נטילה נכונה של הגלולה פוסטינור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אם קרה שבאותו שבוע לקחתי את גלולה היום שאחרי פעמיים, האם יש בזה סיכון? באילו ימים יהיה הביוץ? האם נטילת הגלולה הראשונה מכסה אותי או שאני צריכה לקחת שוב?

תשובה:

גלולת היום שאחרי, או בשמה המסחרי פוסטינור, מיועדת לשימוש במצבי חירום ואינה אמורה להחליף את השימוש באמצעי מניעה. את הגלולה יש ליטול עד 72 שעות ממועד קיום יחסי מין לא מוגנים, ועל כן אני מניחה שהגלולה הראשונה אינה מגינה עליך מפני הריון לא רצוי. אין כל מניעה ליטול פוסטינור פעמיים באותו שבוע, אך שוב, גלולה זו אינה מהווה תחליף לאמצעי מניעה, וכאשר נוטלים אותה יותר מפעם אחת במחזור, ייתכנו שיבושים במחזור. ביוץ מופיע בדרך כלל כ-14 יום לפני מועד הווסת המשוער, אך כפי שציינתי, אם השתמשת בפוסטינור ייתכנו שיבושים במועד הווסת. עוד על פוסטינור תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_062207_1.asp
רופאים בתחום
 נחמה בכר
נחמה בכר קלינאות תקשורת
פרופ' אמנון זיסמן
פרופ' אמנון זיסמן אורולוגיה
ד"ר עבדאלכרים עומר
ד"ר עבדאלכרים עומר כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו