בלט דיסק על פי בדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי ממצאי בדיקת CT ולא הצלחתי להבין מה פירושה גם אחרי שקראתי מספר תשובות שקשורות לבעיה שלי אצלכם: בגובה L2-3- בלט דיסק אחורי פרא-מדיאלי משמאל משיק לקדמת השק. בגובה L3-4- בלט דיסק פורמינלי קל מימין. מוצא עצב ההיקפי הסמוך תקין. בגובה L4-5- בקע דיסק מרכזי פרא-מדיאלי/פורמינלי משמאל משיק לקדמת השק ולמוצא עצב ההיקפי משמאל. בגובה L5-SI- סקרליזציה דו-צידית של L5. סחוס דיסק ווסטגיאלי בלבד (חוליית מעבר). ביתר המרווחים מבנה תקין. עשיתי בדיקה זו אחרי כאבים רבים בגב התחתון וברגל שמאל. הייתי אצל אורתופד והוא נתן לי אנטיביוטיקה וזריקות לשיכוך הכאבים מספר פעמים, ואלה לא עזרו, ואז נשלחתי לבדיקת CT.

תשובה:
ממצאי ה- CT מעידים על מספר בלטי דיסק בגב התחתון. בחלקם יש מגע עם השק הדוראלי, שק המורכב מהרקמה העוטפת את העצבים שבעמוד השדרה. באף אחד מן המקומות לא מתואר לחץ עצבי חמור. בלט דיסק הוא ממצא שכיח בבדיקות CT של עמוד השדרה, והטיפול נקבע לפי הביטוי הקליני יותר מאשר לפי ממצאי ה- CT. נשאלו כבר שאלות רבות באינפומד בנושא בלט דיסק, תוכלי להגיע אליהן על ידי הקלדת המילים "בלט דיסק" במנגנון החיפוש. עליך לשוב עם תוצאות ה- CT אל האורתופד ששלח אותך אל הבדיקה, כדי להחליט על המשך הטיפול. ד"ר ליה עשת - אינפומד