הימצאות נוגדנים המעידים על מחלת השימוטו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מה המשמעות של תוצאות הבדיקות הבאות? thyroglobulin ab (0.01-100) 1 anti thyroid peroxid (0.01-50) 14

תשובה:
אלה שני נוגדנים עצמיים המאפיינים את מחלת השימוטו, שהיא גורם שכיח לתת-פעילות של בלוטת התריס. על מחלת השימוטו יש חומר קריאה רב באתר. אף על פי שהמספרים בסוגריים אמורים ככל הנראה לציין טווח ערכי הנורמה, באופן תקין רמת הנוגדנים צריכה להיות אפסית. לא אמורים להיות נוגדנים כנגד הגוף עצמו. אצלך מדובר ברמת נוגדנים נמוכה, אך נמדדת. לא ציינת מהם תפקודי בלוטת התריס שלך. עלייך לפנות לרופא המשפחה שלך, ייתכן ויש מקום לתחילת טיפול באלטרוקסין או להמשך מעקב בלבד. מצורף קישור לתשובה על מחלת השימוטו: http://www.infomed.co.il/questions/q_061802_3.htm