דלג לתוכן

חשש לגבי היכולת להרות אחרי שתי גרידות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

עברתי שתי הפלות יזומות על ידי גרידה. ההפלה הראשונה הייתה לפני 3 שנים כאשר הייתי בשבוע ה-13. אחרי ההפלה עשיתי בדיקה אצל רופא נשים והכל היה תקין, ולפני 6 וחצי שבועות עשיתי עוד הפלה. אז הייתי בשבוע ה-8. לפני כמה ימים עשיתי בדיקה אצל רופא נשים והוא אמר שנראה שחלל הרחם לא רוקן עד הסוף ונתן לי תרופה שנקראת methergin. מה הסיכונים שיותר לא אוכל להיכנס להריון? זה מאוד מדאיג אותי.

תשובה:

אמנם לאחר גרידה יתכנו שינויים ושיבושים במחזור, אך לרוב אין הדבר אמור להשפיע על סיכויי הכניסה להריון. זאת בהנחה שהכל אכן תקין, ושההפלות שעברת אכן היו יזומות ולא נבעו מבעיה עוברית או גינקולוגית כלשהי. תשובה לשאלה דומה שנשאלה כאן בעבר תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_090807_25.asp

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אירית יעקבי
ד"ר אירית יעקבי רפואת שיניים
ד"ר מיכאל מרקושביץ
ד"ר מיכאל מרקושביץ אורתופדיה
ד"ר רונית פרילינג
ד"ר רונית פרילינג עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו