כאבי בטן בילדה בת 3.5
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת ה-3.5 מתלוננת לאחרונה, כמעט כל יום, על כאבי בטן. חשבתי שאלה כאבים הקשורים למשהו שהיא אכלה או בשל יציאה, אבל היום קראתי כתבה על החיידק הליקובקטר פילורי ועל כך שבין היתר, החיידק הזה גורם לעיכוב בגדילה ולאנמיה, ולבת שלי יש מחסור בברזל מגיל שנה והיא מטופלת מאז (כבר שנתיים וחצי) בטיפות ברזל בבליעה. רציתי לדעת מהם הסימנים למציאות של החיידק, ואם יש קשר בינו לבין לאנמיה או חוסר בברזל. האם יש בדיקות שניתן לבצע על מנת לוודא אם החיידק נמצא? לאיזה רופא יש לפנות?

תשובה:
אחת התופעות שגורם החיידק הליקובקטר פילורי היא אכן כאבי בטן, אך החיידק בעיקר מופיע בילדים מעל גיל 12 ולא בגיל כה נמוך. ישנן סיבות אפשריות רבות לכאבי בטן וכדאי בהחלט שבתך תיבדק על ידי רופא. התחילי את הבירור על ידי בדיקה אצל רופא הילדים, והמשיכי משם לפי המלצותיו. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד