לפני שנתיים התגלה בבדיקת א.ק.ג. המונח LBBB . עכשיו עשינו עוד בדיקה כתוצ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/05/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שנתיים התגלה בבדיקת א.ק.ג. המונח LBBB . עכשיו עשינו עוד בדיקה כתוצאה מקוצר נשימה ועוד תופעות ושוב גילו ב- א.ק.ג LBBB , בוצע צנתור, ולא שמו בלון או סליל. ברצוננו לדעת מה אומר המונח LBBB ואיך הוא קשור לתופעה אם בכלל?

תשובה:
LBBB או Left bundle branch block קורה כאשר האימפולס החשמלי בלב מתעכב וגורם לעיכוב בהתכווצות החדר השמאלי של הלב. דבר זה גורם לרישום מיוחד בתרשים הא.ק.ג. התופעה יכולה להיות מולדת או לאחר אוטם או מחלה לבבית כלשהי או לאחר ניתוח לב. אין לתופעה זו סימפטומים מיוחדים והיא אינה מצריכה התייחסות מיוחדת אולם יש להיות מודעים לסוג זה של רישום האקג ולדאוג שדוגמת אקג זו תהיה זמינה תמיד, כך שבמידה ותהיה בעיה שתצריך אקג יוכלו לדעת שזה המצב הבסיסי. לקריאה נוספת- http://www.emedicine.com/ped/topic2501.htm