בעיות אפשריות כתוצאה מפיצוץ פצעון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שבועיים גדל לי פצעון על המצח. פוצצתי אותו ושמתי עליו לימון כמה פעמים, וכשהתייבש, קילפתי אותו הרבה פעמים. עכשיו נשאר מין סימן בגודל הפצע, והוא מאוד אדום ושקוע בתוך העור. האם לעור לוקח זמן לחזור לעצמו? האם אני צריכה לחכות עד שייעלם? והאם יש טיפול לזה?

תשובה:
דבר ראשון - לא מומלץ לפוצץ פצעים. דבר שני, אני מציעה לך לפנות לרופא עור, יתכן ויש לך דלקת במקום ואת צריכה טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. בינתיים אני מציעה לך לא לחשוף את המקום לשמש ללא מקדם הגנה על מנת להימנע מהיפרפיגמנטציה קבועה. בהצלחה! ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד