דלג לתוכן

האם ניתן לבצע ניתוח מתיחת בטן על מנת לרדת במשקל?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/12/2009 תאריך עדכון: 29/12/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

האם ניתן לבצע ניתוח מתיחת בטן על מנת לרדת במשקל?

תשובה:

לא. מטופלים רבים מבלבלים ניתוח מתיחת בטן עם ניתוח שאיבת שומן, וחושבים כי ניתוח שכזה יאפשר להם ירידה נוספת במשקל. מחשבה זו מוטעית, שכן בניתוח לא מסירים עודפי שומן נרחבים אלא רק עודפי עור, ומהדקים את שרירי דופן הבטן. לעיתים אכן מסירים מעט רקמת שומן, המחוברת לרקמת העור העודפת, אולם לא בכמויות המאפשרות ירידה משמעותית במשקל. בנוסף, בימים הראשונים לאחר הניתוח ישנה לרוב עלייה מועטה במשקל, עקב הצטברות נוזלים ונפיחות של הבטן, אשר יורדת בהדרגה, רק בטווח של כחודשיים.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה אונקולוגיה
ד"ר איגור גרש
ד"ר איגור גרש כירורגיה אורתופדית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו