בדיקות המעידות על חסר מועט בברזל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

תוצאות ספירת דם כללית אחרונה שנערכה לבני בן ה-4 כללו RBC 5.39 MCH 25.4 MCV 72.5 הראשון מעט מעל הטווח הנורמלי ושני האחרונים מעט מתחת לטווח הנורמלי. מה המשמעות של תוצאות אלה, איך זה מסתדר עם העובדה שרמת ההמוגלובין תקינה? האם נדרשות בדיקות ספציפיות נוספות?

תשובה:
כאשר סטיית ערכי המעבדה היא ממש מעט למעלה או מתחת לגבול הנורמה, לרוב אין לכך משמעות (אך מובן שזה תלוי בערך שבו מדובר). במקרה של בנך, מה שניתן לומר הוא כי MCV מעט נמוך יחד עם MCH מעט נמוך יכול לרמז על הפרעה התחלתית מאוד של חוסר ברזל (ללא פגיעה ברמת ההמוגלובין). מה שהייתי מבררת זה את כמות הברזל בסרום, וכן את מאגרי הברזל (פריטין). אם יש חסר, קל מאוד לתקן אותו על ידי נטילת כדורי ברזל. בהצלחה, ד"ר שירי אורי - אינפומד