דלג לתוכן

השיקולים לגבי ביצוע CT לתינוק אחרי חבלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בני, בן שנה וארבעה חודשים, נפל ממיטה ומייד הקיא. בבית החולים הפנו אותנו לבדיקת CT ראש ללא מתן תרופה לפני כן, רק משהו שמרדים אותו, לדבריהם. הם אמרו שכל ילד מתחת לגיל שנתיים עם חבלת ראש מופנה לבדיקה זו. האומנם? האם יש סיכוי למחלת הסרטן עקב זה?

תשובה:

השיקול לביצוע הדמיית CT ראש בתינוקות מורכב מכמה גורמים: גיל התינוק. מנגנון החבלה: אם מדובר בנפילה - מאיזה גובה, על איזה משטח נחת התינוק, היכן נחבל (חבלה בצידי הראש מעלה את הסיכוי לדמם תוך-מוחי), האם היו חבלות נוספות, מי היה עד לאירוע אם בכלל. מה היו התסמינים שהופיעו לאחר החבלה: שינוי במצב ההכרה (ישנוניות עד איבוד הכרה), הקאות, פרכוסים, חולשת פלג גוף, כאבי ראש עזים או אי שקט. ממצאי בדיקת הרופא אשר בדק את הילד לאחר האירוע: אם ישנם סימנים המצביעים על פגיעה נוירולוגית כלשהי, סימני חבלה, תגובת אישונים לאור ועוד. אם הילד סובל מבעיה נוירולוגית או נוירוכירוגית, פיגור שכלי, או איחור פסיכו-מוטורי. ישנם עוד שיקולים אחרים, אך אלה המרכזיים שבהם. בסופו של דבר, ההחלטה אם כן או לא לבצע את בדיקת ההדמיה נתונה לשיקולו של הרופא אשר שמע את כל הפרטים על החבלה, ובדק את הילד לאחר האירוע. אם הרופא אשר בדק את בנכם התרשם שיש מקום לביצוע ההדמיה, סימן שהיו פרטים בבדיקתו או בסיפור החבלה אשר עוררו את חשדו, ולכן רצה לשלול דמם תוך-מוחי אצל בנכם. אומנם הדמיית CT כרוכה בחשיפה לקרינה בכמות גדולה יחסית, אך שיקול זה מתגמד מול הצורך לשלול דימום או שבר בגולגולת. בכל מקרה, חשיפה חד-פעמית להדמיית CT אינה מעלה את הסיכוי לסרטן ביחס לסיכוי שיש לשאר האוכלוסייה לחלות במחלה. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מנדי גרוס
ד"ר מנדי גרוס יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
ד"ר ארנון קורן
ד"ר ארנון קורן כירורגיה
ד"ר ערן גבע
ד"ר ערן גבע רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו