דלג לתוכן
שאלות על אלטרוקסין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מעודף משקל כתוצאה מחוסר פעילות של בלוטת התריס. הרופא המליץ לי לקחת אלטרוקסין, אבל אני מפחדת מכך שיש לקחת את התרופה כל החיים. שאלותיי: האם ניתן ליטול את התרופה רק למספר חודשים, האם היא יכולה לעזור לי לרזות, והאם יש סכנה בתרופה בכניסה להריון

תשובה:
האלטרוקסין הוא תחליף סינתטי, המיוצר במעבדה, של הורמון הנמצא בגופנו באופן נורמלי. במקרה של תת פעילות של בלוטת התריס ההורמון מיוצר בגוף בכמות פחותה, או שאינו מיוצר כלל - ואז יש לקחת את ההורמון בכדור. עליה במשקל היא רק אחד הסימפטומים של תת פעילות של בלוטת התריס. סימפטומים אחרים, שעשויים לסכן אותך בריאותית הרבה יותר מעליה במשקל הם ירידה בקצב הלב, עייפות, דיכאון, עצירות, נשירת שיער, רגישות לקור, כאבי ונוקשות שרירים, עליה בשומני הדם, הפרעות במחזור החודשי, ולכן גם הפרעה להיכנס להריון ועוד. נכון שאלטרוקסין היא תרופה אותה יש לקחת ברוב המקרים לכל החיים, אך מדובר בתרופה כמעט ללא תופעות לוואי. תופעות הלוואי היחידות שיתכנו הן עקב נטילת מינון גבוה מדי של התרופה, ובמקרה כזה פשוט מפחיתים את המינון. הפסקה של התרופה לאחר מספר חודשי שימוש תביא לחזרה של כל הסימפטומים שצוינו קודם, ואולי אף להחמרתם, שכן תת פעילות של בלוטת התריס היא בדרך כלל מחלה אוטואימונית, שמתקדמת עם חלוף הזמן, כך שעם השנים כמות ההורמון המיוצרת ע"י הבלוטה הולכת ופוחתת, עד שהיא מגיעה לאפס. אם בלוטת התריס שלך אינה פועלת באופן תקין, נטילה של אלטרוקסין בהחלט יכולה לסייע לך לרזות. אני בטוחה שברגע שתתחילי לקחת את הכדור, תגלי שהשד אינו נורא כל כך, ולא תצטרכי להתלבט האם להמשיך בטיפול.
רופאים בתחום
 מרפאת אייקו eyeco
מרפאת אייקו eyeco עיניים
4.9
( 109 חוות דעת )
"חוויה טובה"
ד"ר אריה לורין שוורץ
ד"ר אריה לורין שוורץ קרדיולוגיה
רופא בכיר מנהל תחום קיצוב והפרעות קצב ביחידה להפרעות קצב, אלקטרופיזיולוגיה, המערך הקרדיולוגי, המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב)
ד"ר קארין אריש
ד"ר קארין אריש רפואת כאב
מומחית להרדמה ורפואה לשיכוך כאב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו