הסבר לגבי תוצאות בדיקות דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26. אשמח לשמוע את חוות דעת לגבי בדיקות דם שערכתי ביום ה-23 למחזור לבקשת הרופא. אני מנסה להיכנס להריון. PROGESTERONE nmol/L 101.0 ערכי נורמה 19.0-76.0 PROLACTIN 878 mIU/L ערכי נורמה 59-619 TSH 3.38 mIU/L ערכי נורמה 0.40-4.20 LH 11.8 IU/L ערכי נורמה 1.1-11.6 FSH 3.1 IU/L ערכי נורמה 11.3-2.8 ESTRADIOL (E-2) 1182 pmol/L ערכי נורמה 1500-0 מה התוצאות אומרות? האם לפיהן ניתן להסיק משהו לגבי הריון?

תשובה:
לא ברור לי אם שאלתך היא אם את בהריון. הבדיקה שתוצאתה תגלה אם את בהריון היא רמת הורמון הבטא. בדיקות הדם שביצעת בסך הכל תקינות. רמת הפרוגסטרון שלך מעט גבוהה מהנורמה. הסיבות לכך יכולות להיות ביוץ, הריון, או שחלות ציסטיות. רמת הפרולקטין גם כן מעט גבוהה מהנורמה, וסיבות לכך יכולות להיות תסמונת השחלות הפוליציסטיות, גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח, תת פעילות בלוטת התריס ועוד. שאר הבדיקות תקינות. יכול להיות שאת אכן בהריון, אך כמו שציינתי, יש לבצע בדיקה של רמת ה- HCG (הורמון הבטא) כדי לוודא זאת. בכל מקרה, אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל בך לגבי הערכים הגבוהים זהו לא הריון. באפשרותך לבדוק מהם הערכים התקינים ולקרוא על סיבות לעלייה או ירידה של הערכים בכל בדיקה שביצעת באינדקס הבדיקות של אינפומד. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד