הסבר לתוצאות בדיקת זרע (4)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש לבדוק את תקינותן של הבדיקות הבאות days 3 ABSTINENCE DAYS 7.12 8.0 SEMEN PH NORMAL SEMEN VISCOSITY ml 6.00 SEMEN VOLUME צהבהב SEMEN COLOUR 58% SPERM MOTILITY 1 HR חלקם בתנועה ישרה וטובה million 60 CONCENTRATION 2 MORPHO DEF TAIL 1-2 SE

תשובה:
נפח הזרע וריכוז התאים - תקין. צבע תקין הוא שקוף - לבנבן. צבע צהבהב בשילוב עם נוכחות של תאים לבנים יכול להעיד על זיהום, מומלץ לבצע משטח ותרבית זרע. תנועתיות הזרע תקינה. האחוז התקין של תאי זרע שצריכים להיות בעלי מבנה (מורפולגיה) תקין משתנה ממעבדה למעבדה, ולכן לא אוכל לומר אם התוצאה תקינה. יש לברר זאת עם המעבדה הספציפית. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המפנה לגבי התוצאות. הפרשנות של התוצאות תלויה גם בסיבה לביצוע הבדיקה, הרקע הרפואי והבדיקה הגופנית. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומדמידע נוסף על הבדיקות מסוג זה
/examinations/semen-analysis/