תוספי תזונה בשל בעיות ברכיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 79 וסובלת מבעיות בברכיים, הן נפוחות ועקומות. הרופא אמר כי לא ניתן לנתח. רציתי לשאול אם ניתן לקחת אחד מתוספי התזונה מגה גלופלקס או ויטה פלקס עם התרופות שאותן אני לוקחת באופן קבוע, ואם תוסף התזונה הוכח כיעיל וישפר את המצב. התרופות אותן אני לוקחת: מיקרופירין 100 מ"ג פעם אחת ביום, סימבאסטאטין 40 מ"ג פעם אחת ביום, קרדילוק 2.5 מ"ג פעם אחת ביום, לנסו 15 מ"ג פעמים ביום, אסריל קפטופריל 12.5 מ"ג 3 פעמים ביום.

תשובה:
נושא תוספי התזונה בבעיות שחיקתיות במפרקים הוא נושא שנוי במחלוקת, למרות שכיחות השימוש בתוספים בקרב הסובלים מהמחלה. מחקרים הראו שיתכן שנטילת תוספי מזון המכילים גלוקוזאמין, כונדרואיטין או שילוב שלהם עשויים לסייע בהפחתת הכאב הנובע ממחלה שחיקתית, או אף בעיכוב התקדמות המחלה, למרות שעדויות אלו אינן עקביות. המגמה הנפוצה כיום היא לנסות להציע תוספי מזון לחולים הסובלים מכאב או מהגבלה תפקודית למשך זמן מה, ולנסות לאמוד את השפעתם. תוספי המזון האלה נחשבים לבטוחים מבחינת תופעות הלוואי והתגובות בין-תרופתיות, אך יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני תחילת טיפול. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד