ערך נמוך של TSH
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקה לתפקוד בלוטת התריס התוצאות היו: TSH O.01 T3 TOTAL 6.1 מה זה אומר?

תשובה:
בבדיקת TSH בודקים את רמת ההורמון המגרה את בלוטת התריס (TSH) בנסיוב הדם. בלוטת התריס (תירואיד), הנמצאת בחלק הקדמי של הצוואר, מייצרת הורמונים הנקראים T4 ו- T3 אשר מווסתים את חילוף החומרים בגוף. רקמת התירואיד בנויה מזקיקים המלאים בקולואיד, חומר המורכב ברובו מחלבון מכיל יוד שנקרא תירוגלובולין. האם את בטוחה שכתבת את התוצאות כפי שהן מופיעות בדף התשובות? התוצאות אכן חורגות מהנורמה ומצביעות על בעיה בבלוטת התריס, ככל הנראה פעילות יתר. גשי לרופא לבדיקה, הערכה כללית ולהמשך בירור. תוכלי לקרוא עוד על הבדיקות כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=52