דלג לתוכן

הידבקות בהפטיטיס B אחרי קבלת חיסון ראשון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/12/2009 תאריך עדכון: 21/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 28. קיבלתי את הזריקה הראשונה נגד צהבת B לפני שבוע, ואני נוסע בשבוע הבא לדרום אמריקה. האם אני מוגן, או לפחות מוגן חלקית? אם אני מקיים יחסי מין אורליים עם בחורה נשאית של המחלה, רק היא עושה לי מין אורלי, אני לא עושה לה, האם אני עדיין יכול להידבק?

תשובה:

מנה אחת של החיסון קרוב לוודאי שאינה מספקת הגנה יעילה. רק השלמת כל שלוש מנות החיסון עשויה להביא להגנה טובה, וגם אז היא לא טובה לכל המקרים. ההדבקה בנגיף הפטיטיס B נעשית בעיקר בהעברת נוזלים הנושאים את הנגיף, ומכיוון שמדובר בנגיף עם יכולת הדבקה עצומה (פי מאות אלפים יותר מנגיף ה- HIV, למשל) יש סכנה גם במין אורלי. הסכנה נמוכה בהרבה מאשר ביחסי מין עם חדירה, אבל עדיין ישנה. בברכת נסיעה טובה ובטוחה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 MED LEADER מרכז שיקום תנועה ופיזיותרפיה
MED LEADER מרכז שיקום תנועה ופיזיותרפיה פיזיותרפיה
פרופ' נפתלי פרויד
פרופ' נפתלי פרויד כירורגיה
פרופ' טומס שפיצר
פרופ' טומס שפיצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו