העדה הכורדית, פול ופניצילין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם בפול יש פניצילין ואם כן אז כורדים רגישים אליו ? ולמה יש להם צהבת לאחר מגע עם פול ?

תשובה:
בפול בהחלט אין פניצילין. כורדים הסובלים מחסר של האנזים G6PD רגישים לפול ולמספר תרופות נוספות, אך לא לפניצילין. חסר של 6 phosphate dehydrogenase glucose גורם לכך שתאי הדם האדומים שלהם אינם עמידים לחומר הנמצא בתוך הפול, ולכן הן מתפרקים כאשר הם באים במגע איתו. תהליך זה נקרא המוליזה. הרס תאי הדם משחרר אל הפלסמה בילירובין - חומר הגורם לצהבת. כמו כן, יופיעו במהלך משבר המוליטי חיוורון (עקב האנמיה המתפתחת במהירות), שתן כהה, כאבי בטן וקוצר נשימה.