דלג לתוכן

צורך בביצוע היסטרוסקופיה לבירור מוקד אקוגני

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 29 ומנסה להיכנס להריון כחצי שנה. לפני שנה עברתי גרידה בשבוע 17 עקב מום עוברי. לאחר הגרידה התברר באולטרסאונד כי נותרה שארית הריון, ולכן עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית (4 חודשים אחרי הגרידה). לפני כחודשיים עברתי אולטרסאונד שגרתי ונמצא ממצא אקוגני באזור קרן ימנית בתוך דופן הרחם, והומלץ לי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. כנראה שזאת שארית נוספת. אני מקבלת מחזור מאז הגרידה באופן סדיר והדימום רגיל. האם ממצא זה אכן יכול לעכב כניסה להריון? עייפתי מבדיקות וניתוחים ואשמח להימנע מהם.

תשובה:

על פי הפרטים שאת מוסרת, נראה שהמליצו לך על ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית כיוון שטיב המוקד האקוגני אינו ברור, ויש כנראה גם חשש לשאריות נוספות, כפי שאת מציינת. על כן קשה לקבוע אם ממצא זה יכול לעכב את הכניסה להריון. לעיתים שאריות כאלה פוגעות בתהליך ההשרשה, ולמעשה נוצרת הפלה טבעית (שמגיעה לפעמים בחפיפה לדימום הווסתי), עוד לפני שהאישה מודעת בכלל להריון. אני מאוד מבינה את עייפותך וייאושך מבדיקות וניתוחים, איני יודעת מהו הממצא בדיוק, ולא אוכל להמליץ באופן חד-משמעי לכאן או לכאן, אך נראה שיש מקום לביצוע ההיסטרוסקופיה. בינתיים אל ייאוש, זכרי שזמן הכניסה הממוצע להריון אצל זוג בריא עומד על כ-8 חודשים עד שנה! המחזור הסדיר שלך מעודד, ומעיד שכנראה מתרחש ביוץ תקין, אך עם זאת, זה לא מספיק על מנת להתעבר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר דניאל קדר
ד"ר דניאל קדר אורולוגיה
ד"ר אליעזר אבינח
ד"ר אליעזר אבינח כירורגיה
פרופ' אבירם נצר
פרופ' אבירם נצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו