דלג לתוכן

החלפת נורמטין בקרדילוק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

בעלי בן 73, חולה לב, עבר 4 צנתורים וניתוח מעקפים. הוא לוקח את התרופות פלאויקס 75, אוקסאר פלוס, לוסק 20, סימוביל 20, נורמיטן 50. המצב סביר אך התפקוד המיני שלו ירד. הרופא החליף לו את הנורמיטן ל- Cardiloc במינון 5 מ"ג. מה ההבדל? האם יש סיכון בתרופה זאת? האם כדאי להיוועץ בקרדיולוג? האם זה יעזור לחזור לתפקוד מיני קין, ולעומת זה ייצור בעיה אחרת?

תשובה:

אלה שתי תרופות מאותה משפחה, משפחת חוסמי בטא. כל חולה לאחר אירוע לב מקבל תרופה ממשפחה זו, כי יעילותה הוכחה במחקרים קליניים. נורמיטן (atenolol) גורם להפרעה בתפקוד המיני ב-1% עד 10% מהמטופלים. תופעה כזאת עם קרדילוק (bisoprolol), לפי הספרות הרפואית, היא נדירה ביותר. אין סיבה לחשוש משינוי זה. ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר ברוסקין
ד"ר אלכסנדר ברוסקין אורתופדיה
ד"ר אלכסנדר אברבוך
ד"ר אלכסנדר אברבוך רפואת שיניים
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו