החלפת נורמטין בקרדילוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי בן 73, חולה לב, עבר 4 צנתורים וניתוח מעקפים. הוא לוקח את התרופות פלאויקס 75, אוקסאר פלוס, לוסק 20, סימוביל 20, נורמיטן 50. המצב סביר אך התפקוד המיני שלו ירד. הרופא החליף לו את הנורמיטן ל- Cardiloc במינון 5 מ"ג. מה ההבדל? האם יש סיכון בתרופה זאת? האם כדאי להיוועץ בקרדיולוג? האם זה יעזור לחזור לתפקוד מיני קין, ולעומת זה ייצור בעיה אחרת?

תשובה:
אלה שתי תרופות מאותה משפחה, משפחת חוסמי בטא. כל חולה לאחר אירוע לב מקבל תרופה ממשפחה זו, כי יעילותה הוכחה במחקרים קליניים. נורמיטן (atenolol) גורם להפרעה בתפקוד המיני ב-1% עד 10% מהמטופלים. תופעה כזאת עם קרדילוק (bisoprolol), לפי הספרות הרפואית, היא נדירה ביותר. אין סיבה לחשוש משינוי זה. ד"ר שירי אורי - אינפומד