השפעת בוטוקס על הזעת יתר בבית השחי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי לפני כ- 5 ימים הזרקת בוטוקס לבית השחי כטיפול בהזעת יתר. יש שיפור מהותי, אך עדיין אני מזיעה בספורט. מה צריכה להיות ההשפעה של ההזרקה? למנוע זיעה לגמרי? השפעה אחרת?

תשובה:
מטרת הזרקת הבוטוקס היא להפחית את ההזעה במקום המוזרק, אבל לא לבטלה. ההשפעה של ההזרקה באה לידי ביטוי מקסימלי כ- 10 ימים אחרי ההזרקה. כמו כן ההשפעה תלויה בצפיפות ההזרקה ובדרגת המהילה של החומר. בדרך כלל אם אין תוצאה מצופה, תמיד אפשר לבקש מהרופא להוסיף מספר הזרקות לאחר כ 3 שבועות. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה