התסמינים האופייניים לשלבקת חוגרת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יכול להיות שלאדם בן 88 יש שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר) ללא כאבים? והאם זה מדבק?

תשובה:
שלבקת חוגרת נגרמת על ידי הווירוס וריצלה זוסטר, ומתאפיינת בפיזור ובמראה אופייני של חגורה המתחילה בעמוד השדרה ונמשכת לאורך הצלע הנגועה לכיוון בית החזה, עם אדמומיות, שלפוחיות וכאבים עזים. אם הסימפטומים אינם קיימים בחומרה זו או אחרת, כנראה שלא מדובר בשלבקת חוגרת. במקרה ואכן מדובר בשלבקת חוגרת – המחלה אכן מדבקת ויש להיזהר ממגע ישיר בנגעים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד