דלג לתוכן

כאבי בטן בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון שבוע 5 (משוער), סובלת מכאבים חזקים בבטן התחתונה מזה כ - 3 שבועות, אשר באים חליפית בצורת התקפים פתאומיים (כמו כאבי צירים) בתדירות של כמעט כל 3 שעות. בבדיקת US שנעשתה במיון גילו שחלות מורחבות (לא ידעו להסביר למה, אולי בגלל ההריון, אולי אחת פעילה מדי). קיבלתי UTROGESTAN בצורת נרות לשימוש פעמיים ביום. הייתי רוצה לדעת מה הסיבה המשוערת לכאבים והאם זה עלול להזיק להריון, או האם זה בגלל ההריון, והאם הנרות האלה יכולים להקפיץ את תוצאת בדיקות הבטא בצורה משמעותית (לפני שבוע היה 1980 והשבוע היה כבר 10099).

תשובה:

אינני יודעת האם מדובר בהריון הראשון שלך או לא, האם היו לך כאבים גם בהריונות הקודמים ? בשליש הראשון של ההריון יכולים להופיע כאבי בטן הדומים להתכווצויות וגם דימומים. הסימנים הללו יכולים לעבור ללא השפעה או להיות סימנים של הפלה מאיימת. פירוש הדבר שייתכן שההריון לא ימשיך להתפתח. במקרים אלה מומלצת מנוחה של האישה ומעקב אחר ההריון מבחינת רמות בטא ואולטרסאונד. עד כמה שברור לי, אצלך אין דימומים וזה סימן טוב. בנוסף, רמות הבטא שלך עולות יפה. רמת הבטא אמורה להכפיל עצמה כל יומיים בהריון תקין, ולא מדובר בהשפעה של הנרות שקיבלת. על מנת לראות אם ההריון מתפתח, יש לבצע בדיקת אולטרסאונד ולבדוק האם יש שק הריון תקין, קוטב עוברי, ופעילות לבבית של העובר (משבוע 6-7 והלאה). במידה והאולטרסאונד תקין ורמות הבטא ממשיכות לעלות, משמעות הדבר שההריון ממשיך להתפתח. הנרות שקיבלת הם נרות פרוגסטרון, זהו ההורמון המופרש במהלך ההריון ונועד להבטיח את המשך התפתחותו. כרגע מומלץ לך לנוח ולהיות במעקב אצל רופא הנשים שלך. במידה וההריון אכן תקין, הכאבים יעברו עם הזמן.
רופאים בתחום
ד"ר אסמעיל מסארוה
ד"ר אסמעיל מסארוה אורולוגיה
פרופ' דוד מרגל
פרופ' דוד מרגל אורולוגיה
ד"ר יהודה דג'אווי
ד"ר יהודה דג'אווי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו