דלג לתוכן

שימוש באגיולקס בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

הנני בשבוע ה-28 להריוני, ואני סובלת מעצירות כרונית ואף מטחורים. רופא הנשים שלי המליץ לי על טיפול באגיולקס. אני לוקחת את התרופה הזו פעמיים-שלוש בשבוע, והיא מצליחה להקל קצת את חומרת המצב, אך לא במידה ניכרת. האם אני יכולה להמשיך ולקחת את התרופה, ואין חשש לעובר ? שאלה שנייה שלי היא על איזה טיפול נוסף שאינו תרופתי אפשר להמליץ ?

תשובה:

לא כתבת לי מאיזה שבוע של ההריון את נוטלת את התרופה. אגיולקס מכיל סנה, שהוא חומר משלשל המופק מצמח הסנה (Cassia). התרופה משתייכת לקבוצה C מבחינת סיכון לעובר בעת ההריון, כלומר, לא ניתן לשלול אפשרות של סיכון לעובר. מחיפוש באינטרנט אחר מידע נוסף נראה שהשימוש בתרופה זו בזמן הריון שנוי במחלוקת. באתר רפואי אחד באנגלית נכתב כי הסנה משתייך למשפחה של צמחי מרפא שעלולים לגרות פעילות שרירים, בהם גם שריר הרחם, ולכן עלולים לגרום להפלה. מומלץ לא להשתמש בתרופה בשליש הראשון של ההריון. גם ללא סיכון לעובר התרופה יכולה לגרום לאיבוד מלחים ומינרלים חשובים מהגוף ולגרום להתרגלות המעי לתרופה, ויש לכך חשיבות כשמדובר באישה בהריון. בכל מקרה אין להשתמש בחומר משלשל יותר משבוע ללא התייעצות עם רופא. אם השימוש לא עוזר לך במידה ניכרת, אולי אפשר להשתמש בתכשירים אחרים, כמו נרות או קרמים להקל על הכאב בזמן יציאה. באשר לעצירות ושימוש בטיפול לא תרופתי, מומלץ לאכול מזון עשיר בסיבים כמו סובין, אך יחד עם זה, חשוב לשתות הרבה נוזלים - מים, מיץ. האפקט של הסובין והנוזלים יביא לריכוך הצואה. כמו כן ניתן לאכול תאנים ושזיפים מיובשים, לאחר שהושרו במים. במידה וכל הנ"ל לא יעזרו עלייך להתייעץ עם רופא הנשים ואולי גם עם רופא משפחה או גסטרואנטרולוג לגבי העצירות והטחורים.
רופאים בתחום
ד"ר סידני שפירא
ד"ר סידני שפירא אורתופדיה
פרופ' פבל קרוגליאק
פרופ' פבל קרוגליאק גסטרואנטרולוגיה
ד"ר יובל בר יוסף
ד"ר יובל בר יוסף אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו