דלקת עיניים מסוג אפיסקלריטיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מדלקות עיניים חוזרות ונשנות (עין אדומה מאוד). רופא עיניים אמר לי שאני סובלת מ-Episcleritis. ממה היא נובעת, מהם סיכוניה ומה הטיפול היעיל בה?

תשובה:
אפיסקלריטיס מופיעה בדרך כלל בנשים צעירות או באמצע החיים, אך יכולה להופיע בכל הגילאים. בדרך כלל אין סיבה ספציפית שיכולים להצביע עליה, אבל זה יכול להיקשר למחלות מערכתיות רבות, בעיקר מחלות מפרקים למיניהן ומחלות אוטואימוניות. סימנים: חולים עם אפיסקלריטיס מתלוננים על הופעה פתאומית של אדמומיות וגירוי. זה מופיע בדרך כלל בעין אחת. אם האדמומיות מופיעה בשתיהן - הדבר מצביע על מחלה מערכתית סמויה. כאשר האפיסקלריטיס חוזרת מספר פעמים, צריך לעשות בדיקת דם מלאה הכוללת שקיעת דם (ESR). בהתאם לתוצאות בדיקת הדם מחליטים אם יש צורך בבדיקות נוספות. אפיסקלריטיס אינה מסכנת את הראיה, וזו מחלה שמופיעה וחולפת מעצמה. מטרת הטיפול במחלה היא בעיקר הקלה על הסימפטומים. הטיפול הראשוני הוא טיפות דמויות דמעות, טיפות לובריקציה. המשך הטיפול נקבע על פי חומרת הדלקת. רופא עיניים יכול לאבחן את הבעיה ולקבוע את המשך הטיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד