כיצד להתגבר על צרבת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 62. זה זמן רב אני סובלת מצריבה באמצע הבטן העליונה. עשיתי בדיקות דם וגסטרוסקופיה, והכל תקין. להרגעה קיבלתי אומפרדקס 20 מיליגרם. עד לסיום הכדורים הרגשתי טוב, אבל הצריבה עדיין מופיעה מעת לעת ומלווה בהרגשת נפיחות. עשיתי אולטרסאונד של כיס המרה והכל תקין.

תשובה:
כדי לאבחן את הבעיה נחוצות בדיקה גופנית ותוצאות כל הבדיקות שביצעת. נשמע כי את אכן סובלת מצרבת, כלומר מיצירה מוגברת של חומצה הגורמת לך לצריבה, ולכן את חשה בהקלה בעת שימוש באומפרדקס. מעת לעת אכן יופיעו תופעות הצרבת. נסי לא לאכול בשעות הלילה המאוחרות, לא לשכב לאחר האוכל, להמעיט בשתיית קפה, ובאכילת שוקולד, ולהימנע מעישון ומכל דבר אחר היכול לעורר את הצרבת. בכל מקרה, כדאי לפנות שוב לרופא המטפל ולשלול גורמים אחרים, כגון בעיית לב. תרגישי טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד