דלג לתוכן

טיפול ברואקוטן בעת נטילת גלולות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי להשתמש בגלולות למניעת הריון, ובמקביל התחלתי גם ליטול רואקוטן. כשהתחלתי את השימוש בשתי התרופות שאלתי אם לרואקוטן תהיה השפעה על יעילות הגלולות, והגינקולוגית אמרה לי שלא, והיום הרוקח בבית המרקחת אמר לי שאצל מי שלוקחת רואקוטן עם גלולות למניעת הריון, הגלולות לא מגינות ב-100%. אני מאוד מבולבלת, רציתי דעה נוספת בבקשה.

תשובה:

רואקוטן, או איזוטרטינואין, היא תרופה הדומה מבחינה כימית לוויטמין A ומשמשת לטיפול בפצעי בגרות (אקנה, חזזית). לוקחים אותה דרך הפה לטיפול בפצעי בגרות קשים שלא הגיבו לטיפולים אחרים. התרופה פועלת על-ידי הפחתת הייצור של השמנים הטבעיים של העור (חילב) ושל החלבון הקרני (קראטין) הנוצר בשכבות החיצוניות של העור. תרופה זו מסוכנת במיוחד לנשים בהריון, בשל חשש לפגיעה בעובר, אך לא ידוע לי שהיא מפחיתה את יעילותן של הגלולות. ידוע שגלולות לא מגינות ב-100% מפני כניסה להריון, עם או בלי התרופה רואקוטן, ולכן תמיד מייעצים להשתמש באמצעי מניעה נוסף בעת השימוש בגלולות. לעוד מידע, ראי את הדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=14
רופאים בתחום
פרופ' בנימין ברטוב
פרופ' בנימין ברטוב פריון הגבר
ד"ר בנימין שלו
ד"ר בנימין שלו עיניים
ד"ר אבי ברי
ד"ר אבי ברי אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו