בדיקות דם שמעידות על אנמיה בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-24 של הריון עם תאומות. תוצאות בדיקות הדם שלי שהראו ערכי חסר הן: IRON 53 FERRITIN 7 B12 159 RBC 3.7 HB 11.7 HCT 34 האם הן מראות על אנמיה? האם בגללן אני סובלת ממחזורים של דופק גבוה? אני מתעוררת מתוך שינה בשל גלים של דופק גבוה בשביל מצב מנוחה, של 92 פעימות בדקה.

תשובה:
רמת המוגלובין של 11.7 מעידה על אנמיה קלה. בנשים הערך הרצוי הוא מעל 12. רמת הברזל ורמת הפריטין שלך מעידות על רמה נמוכה מאוד של ברזל, וגם רמת ה- B12 נמוכה מאוד. רצוי לפנות בהקדם לרופא הנשים ולהתייעץ לגבי הצורך בטיפול בתוספי ברזל ובוויטמין B12. אין לקחת תרופות בהריון מבלי להתייעץ עם רופא הנשים. מאחר שהאנמיה היא קלה בלבד, לא סביר שזו הסיבה לדפיקות הלב שאת מתארת, במיוחד מכיוון שהן מופיעות במנוחה ולא במאמץ. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד