קראטינין נמוך מהנורמה מה אומרת התוצאה של קראטינין נמוך מהנורמה, ומה זה ב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001
1 דקות קריאה
שאלה:

קראטינין נמוך מהנורמה מה אומרת התוצאה של קראטינין נמוך מהנורמה, ומה זה בכלל קראטינין? האם יכול להיות לזה קשר לכאבים חריפים בכליות? אודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם, תודה

תשובה:
קראטינין הוא תוצר של חילוף החומרים של השרירים, והוא מהווה מדד לפעילות הכליות. במידה שהכליות אינן מתפקדות כראוי, הקראטינין אינו מתפנה מהגוף ורמתו בדם עולה. לעיתים חסימת כליות עקב אבן, לדוגמה, עשויה לגרום לכאב בכליות ולעלייה ברמת הקראטינין. רמת קראטינין נמוכה עשויה לנבוע מירידה במסת השריר בגוף ולעולם אינה מלווה בכאבי כליות. [25/06/2001] חזרה לעמוד שאלות ותשובות