מהם התסמינים של דיכאון אצל ילדים ומתבגרים?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם התסמינים של דיכאון אצל ילדים ומתבגרים?

תשובה:
פעוטות וילדים בגיל הגן אשר סובלים מדיכאון יציגו ירידה בתיאבון וירידה במשקל. ייתכן ותבחין כי הם אינם מפיקים הנאה בשעת משחק.
ילדים בגיל בית הספר אשר סובלים מדיכאון יציגו ירידה בביטחון העצמי. הם יחושו כי כל דבר שהם עושים אינו טוב מספיק. ילדים גדולים יותר ומתבגרים אשר סובלים מדיכאון יציגו חוסר אכפתיות כלפי עצמם וכלפי הסובבים אותם, ייתכן והם לא ירצו ללכת לבית הספר ויגלו חוסר עניין בפעילויות ובחיים. יתר על כן ילדים מתבגרים יציגו תסמינים של אכילה מופרזת בליווי שינה מרובה מחד, או ירידה בתיאבון בליווי חוסר שינה מאידך.
אצל חלק מן הילדים התסמינים היחידים אשר יצביעו על דיכאון יהיו כאבי ראש או כאבי בטן, חוסר רצון ללכת לבית הספר ונטייה להיות חמי מזג. במידה והבחנת באחד מן התסמינים הללו על בסיס יום יומי על פני פרק זמן אשר נמשך על פי שבועות מספר, ייתכן והילד שלך סובל מדיכאון