רואקוטן בשילוב עם תכשיר שמכיל ויטמין A
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

התחלתי טיפול ברואקוטן, ובנוסף אני סובלת מנשירת שיער עוד לפני שהתחלתי בטיפול. אני משתמשת במוצר שנקרא air-x שעובד על מערכת העור-ציפורניים והשיער, והביא לשיפור משמעותי בנשירה. לאחר שקראתי באתר כי צריך להימנע מצריכת ויטמין A, איני יודעת מה לעשות, מכיוון שהתכשיר מכיל ויטמין A בכמות של 7.5 IU. מה כדאי לעשות? האם עדיין ניתן ליטול את המוצר, או מוצרים דומים שמונעים נשירה, במהלך טיפול ברואקוטן? אם כן, אילו ויטמינים ומינרלים עליי ליטול כדי להגיע לתוצאה דומה?

תשובה:
רואקוטן בשילוב עם ויטמין A יכול לגרום לעלייה בתופעות הלוואי של רואקוטן, כגון רגישות לשמש, יובש באף ובפה, דלקת בשפתיים ויובש וקשקשים בעור, וכן לכאבי ראש, בחילות והקאות, כאב בטן עם שלשול או דם בצואה, וטשטוש הראיה. במריחה על העור יכולים להיגרם גירוי מקומי, אדמומיות, והתקלפות העור. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי שילוב של השניים, ייתכן מאוד שהוא יגיד לך להמשיך בטיפול של שתי התרופות ופשוט לשים לב לכל תופעת לוואי אפשרית. אם מופיעות תופעות לוואי בכל רמה שהיא - גשי מייד לרופא, ושקלי להפסיק את השימוש בתרופה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד