כאבי מחזור ודימום כתוצאה משרירן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בזמן הווסת ואחריה, עם דימום חזק הנמשך כיום וחצי. בבדיקות התגלתה מיומה בגודל 6 ס"מ. אני סובלת מאנמיה ממושכת ורזרבות נמוכות של ברזל. ביום שלישי האחרון התחיל דימום וסת חזק. הדימום לא פוסק כבר 5 ימים, מלוווה בקרישי דם גדולים, כאבים בבטן תחתונה וחולשה. עוצמת הדימום נחלשת ומתגברת לסירוגין. אינני נמצאת במקום קרוב למרפאה או בית חולים. האם יש מקום לדאגה וצורך להגיע דחוף למרכז רפואי?

תשובה:
הדימום החזק יכול לנבוע הן מהמיומה והן מהיעדר ביוץ במחזורים שגורם למחזורים ארוכים ודימומים כבדים יותר. האם קיימת נטיה לדימומים במשפחתך ? האם את נוטלת תרופות כלשהן העלולות לגרום לדימום ? האם רופא/ת הנשים שללו אבחנה של סרטן האנדומטריום ? אינני יודעת מהי חומרת האנמיה שלך, אך אם הדימומים מלווים בסימפטומים כמו חולשה, סחרחורות, כמויות גדולות של דם, עלייך לגשת לרופא ולהיבדק, ובין היתר לבצע ספירת דם על מנת להעריך את רמת ההמוגלובין בדמך. האם התייעצת עם רופא נשים בנוגע לטיפול במיומה ? אם לא, אני ממליצה לך לעשות זאת על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפנייך.