אי סדירות המחזור בתקופת ההתבגרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 16 בעוד חודשיים והמחזור שלי לא סדיר. לא היה לי מחזור כבר 4 חודשים בערך. זה כבר קרה לי כמה פעמים בעבר. המחזור שלי מעולם לא היה סדיר, וקיבלתי מחזור לראשונה לפני 3 שנים בערך. אני נמנעת מלקחת כדורים ולהיפגש עם גינקולוג\ית. מה ניתן לעשות? האם המצב תקין? אם כן, מתי אי-סדירות מחזור נחשבת לבלתי תקינה?

תשובה:
אי-סדירות המחזור היא תופעה נפוצה בתקופת ההתבגרות. המחזור אמור להפוך לסדיר תוך שנתיים מהופעתו לראשונה. אי-קבלת וסת למשך 4 חודשים אינה תופעה תקינה, ומצריכה התייחסות. יכולות להיות סיבות שונות לאי-סדירות המחזור ולאי-קבלת וסת (אמנוריאה), והן כוללות תת-משקל, תזונה לקויה, דיאטה חריפה, ושימוש בתרופות מסוימות. אם המחזור ממאן להגיע עלייך לפנות לגינקולוג לבדיקה ובירור. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד