היום גיליתי כי יש לי תולעים בצואה - תולעת לבנה קטנה. מספרן מועט ביותר.
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

היום גיליתי כי יש לי תולעים בצואה - תולעת לבנה קטנה. מספרן מועט ביותר. בנוסף, אני מרגישה קושי במתן צואה, גרד וצריבה בתוך פי הטבעת. נלחצתי מאוד ואני מבקשת לדעת מה בדיוק המשמעות של העניין ? איך נדבקתי ? ומה עלי לעשות ?

תשובה:
על פי הסיפור נשמע שמדובר בתולעים בשם אנטרוביוס וורמיקולריס, או Pinworms. הן יושבות במעי הגס ובלילה הנקבות מטילות את הביצים בסמוך לעור פי הטבעת, ולכן אחד התסמינים הוא גרד לילי. זהו זיהום טפילי שכיח. הטיפול בתולעים אלה הוא ע"י תרופה בשם ורמוקס שניתנת בפעמיים במרווח של כשבוע. יש להקפיד על היגיינה נכונה ברחצה ובשירותים (כולל לגזור ציפורניים, שם הם עשויים להתחבא), ולכבס את כלי המיטה והבגדים. לקריאה נוספת- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/pinworms.html