דלג לתוכן
מדוע גלולות למניעת הריון מעלות את הסיכון לשבץ מוחי ? האם ישנם סימנים מוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע גלולות למניעת הריון מעלות את הסיכון לשבץ מוחי ? האם ישנם סימנים מוקדמים לכך, ואם יש מה הם ?

תשובה:
האסטרוגן הנמצא בגלולות עשוי לגרום לעלייה בשיעור דלקות בוורידים ולהיווצרות קרישי דם ,בעיקר אצל נשים שלהן נטייה לקרישת יתר של הדם. כמו כן תיתכן עלייה בלחץ הדם בנשים מסוימות. לאישה צעירה ובריאה מדובר בסיכון קטן ביותר עד אפסי. אולם, הסיכון עולה בשילוב עם גורמי סיכון נוספים, כגון מחלה גנטית של קרישיות יתר בדם (תרומבופיליה), עישון, משקל עודף ועוד. הסיכון גובר גם עם הגיל: כך למשל מעל גיל 35 ידועים יותר מקרים של שבץ מוחי והתקפי לב, אם כי גם הם אינם שכיחים.
רופאים בתחום
ד"ר עמית דרוין
ד"ר עמית דרוין פנימית
4.9
( 7 חוות דעת )
"דר' דרוין מאוד קשוב, מרגיע, מסביר. מאוד יסודי, קרא מסמכים, עבר על הבדיקות לי באופן אישי חשוב שיש אפשרות ליצור קשר עם הרופא גם לאחר הבדיקה, לעדכן, להתייעץ"
ד"ר אריה לורין שוורץ
ד"ר אריה לורין שוורץ קרדיולוגיה
רופא בכיר מנהל תחום קיצוב והפרעות קצב ביחידה להפרעות קצב, אלקטרופיזיולוגיה, המערך הקרדיולוגי, המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב)
ד"ר קורנליוס נאסר
ד"ר קורנליוס נאסר עיניים
מנהל יחידת ניתוחי רשתית וזגוגית העין במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא) מומחה בכיר למחלות וניתוחי רשתית וניתוחי קטרקט מתקדמים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו