טיפול בקלינדאמיצין לזיהומים דנטליים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבים בכל השיניים העליונות שמאליות, החל מהקדמית השמאלית ולכל רוחב צד שמאל. נתנו לי אנטיביוטיקה CLINDAMYCIN 300 מיליגרם, 4 פעמים ביום לטיפול בזיהום. האם זהו כדור יעיל ונכון לבעיה זו? אני נמצא באופן קבוע בלוס אנג'לס ולא סומך ב-100 אחוז על המערכת הרפואית כאן.

תשובה:
אנטיביוטיקה זו יעילה לזיהומים דנטליים. באופן כללי היא ניתנת לרגישים לפניצילין (מוקסיפן), והמינון המקובל בארץ הוא 150 מ"ג 4 פעמים ביום. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים