דלג לתוכן
בעקבות מחלת פרקינסון אני סובלת מדיסטוניה קשה ברגל שמאל . התרופות שאני לו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/02/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות מחלת פרקינסון אני סובלת מדיסטוניה קשה ברגל שמאל . התרופות שאני לוקחת הן: 3 פרגולייד ,2 פי.קיי-מרץ . לקחתי שלשה חודשים דקינט-פעמיים ביום ואחרי 3 חודשים התרופה פסקה מלעזור .לאחר מכן לקחתי 2 קלונקס ביום וגם זה לא עוזר. הומלץ לי לקבל זריקת בוטוקס בשריר הרגל לפי הצורך. הייתי רוצה לקבל חוות דעת על השימוש בבוטוקס ועל תופעות הלואי הנגרמות משימוש בתרופה זו.

תשובה:
דיסטוניה היא תופעה שבה השרירים מכווצים, ויש בהם עוויתות לא רצוניות ומכאיבות. דיסטוניה בגפיים גורמת לפוזיציה לא נוחה של הגפה ועיוות שלה. בוטוקס היא זריקה שמופקת מרעלן של חיידק הבוטולינום. עבור חולים מסוימים הזרקת בוטוקס גורמת לשיפור זמני משמעותי בדיסטוניה - בכל פעם למשך שלושה- ארבעה חודשים. תופעות לוואי הן נדירות, ועשויות לכלול תחושת צריבה בזמן ההזרקה, תסמונת דמויית שפעת שנמשכת כמה שבועות, וחולשה. כמו כן הגוף עשוי לפתח נוגדנים שהורסים את הטוקסין ואינם מגיבים לטיפולים חוזרים.
רופאים בתחום
ד"ר אהוד רז
ד"ר אהוד רז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 49 חוות דעת )
"האווירה במסגרת הטיפול הייתה טובה והמתן מענה מד''ר רז היה רגיש נעים מקצועי ומצויין."
ד"ר רות באר (וייזל)
ד"ר רות באר (וייזל) יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.8
( 24 חוות דעת )
"זה טיפול שהוא יעוץ וצריך לבוא עם הכוונה לזה. הרגשתי שיש הקשבה עמוקה ומבט מלא ידע על תמונה רחבה של חיי. וגם הפניה למקומות ולרפואים הנכונים."
פרופ' אליזבט הלף און
פרופ' אליזבט הלף און פנימית
4.7
( 14 חוות דעת )
"לאחר הייעוץ ובדיקה אצל פרופ' אליזבט הלף און היא השרתה תחושת ביטחון לגבי המשך מעקב , הייתה יסודית ומקצועית ונתנה לנו תחושה נעימה מאוד"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו