פלאויקס לעומת אספירין לדילול דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אובחנה אצלי מחלת APLA. התחלתי לקבל אספירין, אבל גיליתי שאני אלרגית לתרופה זו. זה גרם לי לגירוד ונפיחות בעין. כרגע אני נוטלת פלאויקס כתחליף לאספירין, ורציתי לדעת אם זה תחליף טוב לאספירין. לפני זה קיבלתי גם קלקסאן, אבל כתוצאה מן השימוש בתרופה זו אובחנה אצלי בריחת סידן. תוצאות הבדיקה האחרונות: INR PT = 1.17 APTT SEK = 61.0 APTT R = 1.96 ANTICARDIOLIPIN SCR = 95.2 A.B2GLYCOPROTEI IgG = 332.42

תשובה:
התרופה פלאויקס (Clopidogrel) ניתנת לאנשים כמוך, אשר פיתחו רגישות כלשהי או תופעת לוואי אחרת, תוך כדי השימוש באספירין, ולכן אינם יכולים ליטול אספירין. הפלאויקס מונעת אגרגציה של טסיות, כלומר היווצרות תרומבוזות (כמו אספירין), אך, מנגנון פעולתה שונה. מידע לגביה תוכלי למצוא באתר: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=303