עצות לנערה בת 13 בתת משקל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 13. ה- BMI שלי הוא 18.07. זאת אומרת שאני במצב של תת-משקל. אני יחסית נמוכה ואני יחסית שמנמנה. האם זה הגיוני שאני יחסית שמנה וה BMI שלי מעיד על זה שאני במצב של תת-משקל? אם זה חשוב, עדין לא קיבלתי מחזור.

תשובה:
תוצאת ה BMI שלך אכן מעידה על תת-משקל, ועל כן אין זה הגיוני שאת יחסית שמנה. יתכן שדימוי הגוף (הדרך בה אנחנו חושבים ומרגישים לגבי הגוף שלנו) שלך אינו תואם את המצב האמיתי. מצב של תת-משקל יכול לגרום לאי הופעת המחזור בשל חוסר ברכיבי תזונה החיוניים להתפתחות, ועל כן חשוב שתפני לרופא המשפחה אשר יפנה אותך לבדיקות הנדרשות. בנוסף, את יכולה לפנות לדיאטנית קלינית אשר תתאים לך תפריט מאוזן המתאים לגילך. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il עוד באינפומד חישוב מדד מסת הגוף