צורת הנטילה של הגלולה מינס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתחילה להשתמש בגלולות למניעת הריון מסוג מינס. רופאת הנשים אמרה לי כי בין חפיסה לחפיסה אני צריכה לחכות שבוע, ואילו בחוברת המצורפת למינס כתוב בזו הלשון: "יש להתחיל בנטילת החפיסה הבאה מייד לאחר היום האחרון של החפיסה הקודמת. כלומר, אין לעשות הפסקה במעבר מחפיסה לחפיסה". זה מטריד אותי ואשמח אם תעזרו לי.

תשובה:
בגלולות מינס, בשונה מגלולות אחרות, מצורפות מספר גלולות הנקראות גלולות פלסבו. אלו גלולות שלא מכילות הורמונים, והן ניתנות כדי למנוע שכחה של גלולות לאחר שבוע ההפסקה. אם תשימי לב, בחפיסה שלך ישנן 28 גלולות, בניגוד לחפיסות אחרות בהן יש 21 גלולות. לוקחים את כל החפיסה, ומייד בסיומה מתחילים את הבאה בתור, אלא אם כן מחליטים לוותר על גלולות הפלצבו, ואז עושים שבוע הפסקה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד