דלג לתוכן

טיפול בקלקסאן אחרי תסחיף ריאתי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בשנת 2006 אושפזתי עקב תסחיף ריאתי. במשך שנה קיבלתי קומדין. תוך כדי הטיפול נכנסתי להריון, המליצו על הפלה ולכן עברתי הפלה.כל הבדיקות תקינות, אף רופא לא הצליח למצוא את הסיבה למה שקרה: אין רקע משפחתי, לא עברתי שום טיסות או טראומות, לא קיבלתי מכות. הדבר היחיד שלא היה תקין הוא שחליתי בבולימיה (אכלתי והיקאתי מייד), ועקב מחלה זו ירדתי 20 ק"ג בחודש וחצי. זה היה שנתיים לפני האירוע והתאשפזתי עקב כך. האם יכול להיות שזה השפיע על קרישיות היתר וגרם להיווצרות קריש דם? היום אני לא חולה בבולימיה וגם לא נוטלת יותר קומדין, ומתכוונת להיכנס להריון. הרופא ממליץ על קלקסאן במשך כל תקופת ההריון. האם יש טיפול אחר? לא זריקות! האם זה לא מסוכן לי ולעובר ולתינוק בעתיד להיכנס להריון עם כל ההיסטוריה הזו?

תשובה:

תחסיף ריאתי אכן מתרחש לרוב כשישנה קרישיות יתר, שגורמת להיווצרות קרישיות בוורידי הרגליים העמוקים. קרישיות יתר יכולה לנבוע מסיבות רבות, כגון חסרים גנטיים, עישון, חוסר פעילות גופנית, השמנת יתר ועוד. תסחיף ריאתי אינו דבר שקורה בשגרה, ועל אחת כמה וכמה לא אצל בחורה צעירה ללא גורמי סיכון ידועים. לא ידוע על קשר בין בולמיה ובין קרישיות יתר, כך שלא ניתן לקשור את השניים. הקומדין (וארפארין) שניתן לך הוא נוגד קרישה שמטרתו למנוע הישנות מקרים של קרישיות יתר, או חלילה תסחיף חוזר. לא ניתן להמשיך ליטול את הקומדין בזמן הריון, שכן התרופה שייכת לקטגוריה X, כלומר לתרופות שהוכח שהן גורמות נזקים ומומים עובריים. התחליף המקובל הוא אכן זריקות קלקסאן (הפארין). כל עוד תהיי במעקב רופא, ותקפידי על הטיפול המומלץ, אין סכנה לך או לעובר ואת יכולה להרות. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר שמואל יורב
ד"ר שמואל יורב עור ומין
ד"ר ניר חייא
ד"ר ניר חייא יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אברהם (רמי) אליקים
פרופ' אברהם (רמי) אליקים גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו