דלג לתוכן

טיפול בפטרת הנרתיק שאינה מגיבה לאגיסטן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אובחנה אצלי פטריה בנרתיק. 3 ימי טיפול בנרות אגיסטן לא פתרו את הבעיה לחלוטין. (עדין יש צריבה ורגישות). האם יש מניעה להמשיך עם הנרות ? יש תרופה אחרת מומלצת ?

תשובה:

חשוב לשאול מס' שאלות לפני שאתן לך תשובה: האם מדובר בזיהום פטרייתי הקורה לראשונה בחייך ? האם האבחנה של זיהום פטרייתי נעשתה ע"י רופא או שאת אבחנת זאת בעצמך ? האם קנית אגיסטן ללא מרשם או שקיבלת מרשם מהרופא ? האם הייתה הפרשה מסריחה ? אם כן, באיזה צבע ? האם הרופא לקח תרבית מההפרשה הווגינלית לפני שהוחל בטיפול תרופתי ? השאלות הנ"ל חשובות כיוון שעם זמינות הטיפול האנטי פטרייתי גם ללא מרשם רופא, קורה שהרבה נשים מתחילות טיפול על סמך אבחנה עצמית שיכולה להיות מוטעית. ייתכן שהסיבה לכך שהטיפול לא עוזר היא שמדובר בזיהום ממקור אחר - אולי חיידקי, אולי טריכומונאס שהוא סוג של טפיל. ייתכן גם שאולי טיפול אנטי פטרייתי בטבליות יעזור לך יותר מהנרות. המלצתי היא לפנות לרופא/ת נשים ולהתייעץ איתם גם לגבי הארכת משך הטיפול באגיסטן. במידה ולא נלקחו תרביות מהפרשה וגינלית ודגימה למיקרוסקופ, אני מציעה לעשות זאת על מנת לאמת את האבחנה של זיהום פטרייתי.
רופאים בתחום
ד"ר שמואל לוינגר
ד"ר שמואל לוינגר עיניים
 תדרים המרכז לשמיעה
תדרים המרכז לשמיעה אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר אואנה קרטה
ד"ר אואנה קרטה פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו